Besøk TSSK +

Åpent
Onsdag – fredag 12.00 – 17.00
Lørdag – søndag 12.00 – 16.00

Adresse og kart ›

13. august 2020 – 13. september 2020

 

I over førti år har Trøndelagsutstillingen presentert og formidlet mangfoldet av samtidskunst produsert av kunstnere med tilknytning til Trøndelag. I 2020 arrangeres den juryerte landsdelsutstillingen for 44. gang – og vises i lokalene til Trøndelag senter for samtidskunst gjennom hele sommeren.

I utstillingen presenteres kunstverk av etablerte og uetablerte kunstnere sammen, og gir derfor et innblikk i hva kunstnerne i regionen arbeider med. Her får du sjansen til å se et bredt utvalg av verk som er skapt i vår egen tid, og som forholder seg til samfunnet, kulturen og verdenen vi er en del av.

I et kunstfelt som preges av den nye kulturpolitikkens kommersielle agenda, og som filtreres gjennom institusjonenes blikk, er den frie innsendelsen viktigere enn noensinne. Den gir en unik mulighet til å sette sammen en utstilling som viser spekteret av det som rører seg i kunstfeltet, og åpner opp for visse kunstnerskap som ikke ellers er så synlige. Landsdelsutstillingenes fortrinn er at de konstrueres gjennom blikket til en skiftende jury av aktive kunstnere, men det er regionens egne kunstnere som står med det egentlige ansvaret for å vise frem hva slags kunst som lages i denne regionen.

Jury for 2019/2020 er Charlotte Rostad, Barbro Maria Tiller og Gabriel Johann Kvendseth

trondelagsutstillingen.no

Trøndelagsutstillingen 2020 – An exhibition of Norwegian contemporary art.

Trøndelagsutstillingen is a juryed exhibition based on an open call that has been an annual recurring event for over 40 years. Trøndelag Centre for Contemporary Art is proud to be hosting this exhibition that shows a selection of Norwegian contemporary art, giving the audience the opportunity to see a variety of art and different artistic practices. The exhibition allows a considerable number of artists to participate and has over the years provided the first significant platform for emerging artists, many of these having their roots in the geographical region of Trøndelag.

trondelagsutstillingen.no