Besøk TSSK +

Åpent
Onsdag – fredag 12.00 – 17.00
Lørdag – søndag 12.00 – 16.00

Adresse og kart ›

Bakketun & Norum
Baklengs inn i okularet

26. april 2018 – 20. mai 2018

Utstillingen Baklengs inn i okularet er en flerdimensjonal installasjon, som er laget spesifikt til kunstsenterets lokaler.

  • Åpning torsdag 26. april kl. 19.00

Utstillingen Baklengs inn i okularet er en flerdimensjonal installasjon, som er laget spesifikt til kunstsenterets lokaler. Installasjonen består av maleri med lyd, krystalliserte kjemikalier, video og optiske elementer. Et okular er linsen i et optisk instrument. Denne linsen vender mot øyet som betrakter objektivet. Utstillingstittelen antyder en dreining inn mot det personlige: mot sjelen og det menneskelige indre. Samtidig refererer tittelen til det som blir forstørret av objektivet i en kikkert eller et mikroskop – det som er utenfor, men som subjektet må forholde seg til.

Andrea Bakketun (f.1983), Trondheim, og Christian Tony Norum (f. 1980), Oslo, møttes på Kunstakademiet i Oslo hvor de begge tok sin mastergrad i kunst. Siden 2012 har de vist arbeider både nasjonalt og internasjonalt. I 2015 vant de Sparebankstiftelsen DnB NOR’s kunststipend, med påfølgende soloutstilling på Oslo Kunstforening i januar 2018. Utstillingen støttes av Statens utstillingsstipend.

www.andreabakketun.net
www.christiantonynorum.com
  • Opening Thursday 26 April at 19.00

Baklengs inn i okularet is a multi-dimensional installation that consists of, among other things, optical elements. Using these objects, the artists rise questions in relation to what mankind are able to see – both when we look inwards and outwards.