Besøk TSSK +

Åpent
Onsdag – fredag 12.00 – 17.00
Lørdag – søndag 12.00 – 16.00

Adresse og kart ›

Hertling & Andreassen
We’re here for a good time (not a long time)

31. mai 2018 – 24. juni 2018

Hver for seg og sammen har de to kunstnerne i en årrekke hatt en by i sterk endring og fornyelse som scene.

Gjennom sitt erindringsarkiv utforsker kunstnerduoen Hertling & Andreassen sider ved Trondheim som ellers ville vært skjult for mange av byens innbyggere. I 2017 mottok de Trondheim kommunes Bykunstnerstipend med juryens ord:

”Hver for seg og sammen har de to kunstnerne i en årrekke hatt en by i sterk endring og fornyelse som scene. For det er i et rom mellom visuell og performativ kunst deres prosjekter kan plasseres når de iscenesetter byutviklingens mest sårbare sider. De har tatt for seg bygninger og steder i Trondheim som har vært truet med nedleggelse og avvikling. Gjennom rituelle og performative handlinger der de inviterer publikum inn i rommene sammen med seg selv og lar det bli selve kunstprosjektet, har de gjenoppvekket sovende interesse for glemte lokaler, bygg og objekter, og gitt dem tilbake noe av sin historie, egenart og verdi”.

Hertling & Andreassen består av Ann-Cathrin Hertling (f. 1976) og Elin Andreassen (f. 1965), begge utdannet fra kunsthøgskolen i Bergen. Utstillingen støttes av Statens Utstillingsstipend, Billedkunstnernes vederlagsfond, Byplankontoret Trondheim kommune og KORO.

Les mer

Through their archive of memories, the artist duo Hertling & Andreassen explore aspects of Trondheim that otherwise would remain hidden for the city’s inhabitants.