Besøk TSSK +

Åpent
Onsdag – fredag 12.00 – 17.00
Lørdag – søndag 12.00 – 16.00

Adresse og kart ›

HUNGER –
Norske kunsthåndverkeres temautstilling 2018

30. november 2018 – 20. januar 2019

I HUNGER følger vi 9 nordiske kunsthåndverkere og billedkunstnere som siden 2017 har arbeidet i felleskap.

Norsk

  • Utstillingsåpning fredag 30. november kl. 19.00

”Våre omgivelser er i kontinuerlig forandring. Slik vil også inngående hånd- og materialkunnskap, og menneskets evne til å ta stedlige ressurser i bruk være en konstant prosess. Hva skjer når kunnskap fra ulik tid og ulikt hold møtes og foredles til noe annet?

HUNGER er Norske kunsthåndverkeres Temautstilling i 2018 og viser materialprøver, feltdokumentasjon og ferdige verk fra prosjektet med samme tittel. Utstillingen er kuratert av kunsthåndverker Toril Redalen, og er et samarbeidsprosjekt mellom Norske Kunsthåndverkere, Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge og Trøndelag senter for samtidskunst.

I HUNGER følger vi 9 nordiske kunsthåndverkere og billedkunstnere som siden 2017 har arbeidet i felleskap. Gjennom 3 workshops med fokus på et tradisjonshåndverk og et stedstypisk råmateriale har disse kunstnerne utforsket mathåndverk i Östersund (S), sivsløyd i Vasa (F) og blåleire her i Trondheim. Prosjektet har et sterkt prosessfokus der en fersk håndverks- og materialerfaring blir opplevd og fordøyd av samtidas kunstnere og resulterer i en unik utstillingsproduksjon.

I løpet av utstillingsperioden på kunstsenteret får publikum mulighet til å møte kunstnerne i arbeid og gjennom kunstnersamtaler med fokus på den enkeltes praksis og metodiske tilnærming.

De inviterte kunstnerne er:

Finland:

Mia Damberg (tekstil/foto)

Pauliina Pöllänen (keramikk/glass)

Riitta Ikonen (tekstil/fiber/kostyme)

Sverige:

Åsa Maria Hedberg (keramikk/glass/installasjon)

Anna Nordström (tekstil/brodering)

Norge:

Edith Lundebrekke (tre/tekstil/installasjon i offentlig rom)

Ingrid Becker (fletting av organiske materialer/tekstil)

Tovelise Røkke-Olsen (keramikk/blåleire)

Pia Antonsen Rognes (tekstil/installasjon)

HUNGER er initiert av Toril Redalen i samarbeid med Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge (NKM), og er del av Nordisk Kulturfonds HANDMADE-satsning. Prosjektleder er Siri Skjerve (NKM).

Prosjektet og utstillingen er støttet av: Nordisk Kulturfond, Norsk Kulturråd, Trondheim kommune, Sør Trøndelag Fylkeskommune og Svenska Kulturfonden, Norske Kunsthåndverkere, Kulturfonden för Finland och Norge.

Mer om prosjektet HUNGER, samarbeidspartnere og bidragsytere:

prosjekthunger.no
facebook.com/prosjekthunger

English

  • The exhibition opens Friday 30th of November at 19:00

The exhibition HUNGER consists of samples, documentation and finished works from the project HUNGER. This is a collaboration between Trøndelag Senter for Samtidskunst and the organization Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge NKM and also a part of the Nordic Culture Fund’s program HANDMADE.

prosjekthunger.no
nordiskkulturfond.org/en/handmade/