Besøk TSSK +

Åpent
Onsdag – fredag 12.00 – 17.00
Lørdag – søndag 12.00 – 16.00

Adresse og kart ›

SILDRE
Trude Westby Nordmark og Gunhild Vatn

07. mars 2019 – 31. mars 2019

 

I utstillingen vil de to kunstnerne Gunhild Vatn og Trude Westby Nordmark vise keramiske skulpturer på vegg og gulv. Begge utforsker kontrasten mellom sanselige vakre objekter og det ubehagelige, politiske og foruroligende assosiasjoner som skulpturene fremkaller.

Gunhild Vatn jobber med et politisk og samfunnskritisk blikk. Vatn ønsker å utfordre vår kollektive skyldfølelse ved å peke på etiske dilemmaer vi møter, som enkeltindivid og samfunn. Westby Nordmark viser arbeider som bygger på rytmiske gjentagelser og sammenstillinger av unike nonfigurative objekter. Skulpturene er organiske med saftige glasurer. I hennes kunstneriske prosess er hun påvirket av surrealistiske uttrykksmetoder og deres evne til å skape assosiasjoner. Inspirasjonen til skulpturene finner Westby Nordmark i strukturer og systemer fra naturen, dyreverdenen og i arkitekturen.

Både Gunhild Vatn (f. 1969, Inderøy) og Trude Westby Nordmark (f. 1969) har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo. De har stilt ut i mange gruppe- og separatutstillinger i anerkjente museer og gallerier. Begge er representert i offentlige museer og private samlinger i inn og utland.  Westby Nordmark har i tillegg utført en rekke offentlige kunstprosjekter.

www.vatn.info

www.trudewestby.com

Utstillingsåpning torsdag 07. mars kl. 19.00

The exhibition opens Thursday 7th of March at 19:00

Bildet: Gunhild Vatn fra serien «Botsøvelser»og Trude Westby Nordmark «Organ III», detalj. Foto: Anders Bergersen