gronn_ornament_banner_.jpg
Utstillinger
og events

  1. Utstillinger
ÅNDEN OG MATERIEN
Torbjørn Kvasbø / Emma Kronvall / Moa Lönn / Kjell Rylander
20.11.2009–20.12.2009

  • _dsc9604d.jpg
  • 1024x7.jpg
  • 9330.jpg
  • 9334.jpg
  • 9625.jpg
  • 9279.jpg
  • bannertest_moa.jpg
  • 9250.jpg
  • 9252.jpg

Ånden & Materien -  tendenser og utvikling i kontemporær  keramisk kunst.
 
Torbjørn Kvasbø har de siste 12 årene vært professor og leder ved henholdsvis Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg og Konstfack i Stockholm. At en så aktiv og betydningsfull kunstner også vier sin tid til undervisning er i seg selv beundringsverdig, og av meget stor betydning for utviklingen av fagfeltet og av kommende generasjoner kunstnere. 
Til utstillingen på Trøndelag Senter for Samtidskunst har TSSK bedt Torbjørn Kvasbø invitere noen av sine tidligere studenter fra tiden som professor på Konstfack i Stockholm. Han valgte Emma Kronvall, Moa Lönn og Kjell Rylander. 
Alle kunstnerne I utstillingen  representerer vidt forskjellige kunstnerskap og arbeidsmetoder, men har det til felles at de på høyst originale og personlige måter utvikler bruken av leire som materiale, hvilket har ført til at de er blant de mest etterspurte kunstnerne innen sitt felt idag. 
Torbjørn Kvasbø

Kvasbø har i dag en nesten ikonlignende status på samtidskeramikkens felt.  Han har utmerket seg i mange nasjonale og internasjonale sammenhenger som utstiller, og er også kjent for sitt engasjement som leder og arrangør for symposier og workshops i en rekke land over hele verden og hjemme i sitt eget verksted i Venabygd, Ringebu.
Kvasbø er representert i kunstsamlingene til viktige museer i inn- og utland. Han har mottatt flere betydningsfulle priser for sitt kunstneriske virke og som undervisningsleder på Kunsthøgskolenivå.
30. Januar 2009 fick han NKs Ærespris. 
http://www.kvasbo.com/

Emma Kronvall
  lager gjenstander som holder seg innenfor en estetik med utgangspunkt i enkle former som krever betrakterens fulle konsentrasjon for en optimal opplevelse av verket. Ofte presenterer hun de ferdige skulpturene gjennom å sette dem sammen med hverdagslige objekter, møbler, tepper o.l.,så de blir del av et interiør.
Hun har siden mastereksamen i 2004 deltatt i mange svenske og internasjonale utstillinger, utført offentlige utsmykkingsoppdrag og er representert i samlingene til blant annet Nationalmuseet i Stockholm.  
knb_logo1.jpg

http://www.emmakronvall.se/start.html

Kjell Rylander
stiller hverdagsobjektene i fokus. 
Kunstneren sier selv om sitt arbeid at han er opptatt av konstruksjoner og rekonstruksjoner rundt eksistensiell problematikk.
Dette vises gjennom at han tar gjenkjennelige og tradisjonelle bruksgjenstander og lager dem om til skulpturelle objekter og installasjoner. Derved skapes nye ting som blir bærere av nye meninger og sammenhenger. Arbeidene omhandler spørsmål omkring samfunn og evighet, individ og øyeblikk.
Fra 1. februar 2009 har Rylander en forskerstipendiatstilling ved Kunsthøgskolen i Bergen, hans prosjekt handler om “hvordan man med kunstneriske handlinger kan bidra til å gjøre det verdiløse verdifullt “. 
http://www.kjellrylander.com/

Moa Lönn
utforsker leiren som materiale gjennom å gi den hovedrollen i animasjonsfilm. I sitt kunstneriske arbeid prøver hun på å sette sammen to verdener, den nyere animasjonsteknikken og det klassik keramiske kunsthåndverket. Leireanimasjonene refererer til det tradisjonelle, keramiske håndverket. Fra hverdagslige situasjoner utvikles fortellinger, sterkt påvirket av leirens egenskaper og håndens avtrykk. Istedenfor å la leiren, som vanlig er i animasjoner, spille en sekundær rolle og innordne seg fortellingen, forsøker Lønn å skape en syntese, hvor materialet har innvirking på innholdet I filmen og omvendt?
http://www.materialgirls.se/moa/

knb_logo.jpg

Information in English 

Se Torbjørn i action her :

http://www.youtube.com/watch?v=q6TlbIgK_eI