picture_4_banner_padma.jpg
Utstillinger
og events

  1. Utstillinger
Tools, Tours and Travels - archival adventures with Pad.ma
SHAINA ANAND / ASHOK SUKUMARAN
04.10.2011–30.10.2011

Tools, Tours and Travels – Verktøy, turnéer og reiser 
På opplevelsesjakt i Pad.mas arkiver

I forbindelse med INDIA 2011 NTNU –INDIA PÅ FILM viser TSSK  indisk samtidskunst med utgangspunkt i filmmediet . 
CAMP , representert av Shaina Anand og Ashok Sukumaran presenterer ulike filmprogram som er satt sammen av material hentet fra det digitale åpne filmarkivet Pad.ma. Film materialet vises i to ulike installasjoner i galleriet,  Pad.ma Tour  og Disket Document.

Publikum inviteres til å følge med på en “tur” i  det omfattende material som arkivet består av, og får ta del av unika filmopptak som belyser samfunnsforhold og kulturfenomener ,Turen i  arkivet lar oss  ta del av folks reiser gjennom deres egne øyne og øre , og materialet tar for seg alt fra hverdagsliv i India,  til dokumentasjon av kulturarrangement og intellektuelle debatter.
Det gis også mulighet å søke selv i arkivet online i galleriet. 

Torsdag 6.oktober kl.16.00 vises verket The Neighbour Before the House ( Al Jaar Qabla Al Daar) 2009, på Nova Kinosenter i Olav Tryggvasons gate 5 og det gis en introduksjon til filmen av Shaina Anand.  Filmen er 72min lang. http://www.ntnu.no/ikm/filmvisninger

Fredag 7.oktober kl.19.00  Åpning med kunstnerne tilstede. 

Shaina Anand  er en kunstner ,filmskaper  og skribent med base i Mumbai. Hun har arbeidet med dokumentar film video og annen media siden 1997. I 2001 startet hun ChitraKarKhana som er en frittstående avdelning for eksperimentelle medier.Hennes arbeider er inspiret av hennes interesse for informasjonspolitikk og kritikk av dokumentarfilm. Hennes prosjekter viser til sammenhengen mellom medier som fjernsyn, overvåkningsteknologi og videoarkiv.
Ashok Sukumaran som har bakgrund som arkitekt  er en indisk samtidskunstner som arbeider med forskjellige media for å formidle komplekse ideer kring det offentlige og private, teknologi og samfunn. 

Begge kunstnerne har  deltatt i en lang rad internasjonale sammenheng med egne verk og i samarbeid  med hverandre og med CAMP-  f.eks Ars Electronica Linz, Serpentine Gallery og Gasworks London, Frankfurter Kunstverein, the Power Plant Toronto, Serpentine Gallery , og ved biennalene i Dakar, Sharjah, og Taipei.   

Pad.ma er en forkortelse av “Public Access Digital Media Archive” et arkiv på nett, som inneholder et kompakt material av video, i hovedsak dokumentarisk, med tilhørende text kommentarer. Hele arkivet er søkbart online og material kan ses og laddes ned uten kostnad for ikke kommersiellt bruk.

CAMP er en kunstnerinitiert plattform i Mumbai, som gjennom sin virksomhet utforsker områdene mellom estetikk og den offentlige idéverden Gjennom å ta i bruk teknologi, transport, radio, elektrisitet, arkiv, video,og internett  reiser de spørsmål kring rettigheter og potensial når det gjelder infrastruktur og samfunn. I 2010 blev CAMP tildelt Sharjah Art Foundations produktionsstipend  for å kunne realisere flere prosjekter.

INDIA PÅ FILM Festivalen er et samarbeid mellom Institutt for kunst- og medievitenskap-NTNU, Trøndelag senter for samtidskunst, Cinemateket Trondheim og Kosmorama Trondheim International Film Festival 
Ved å vise India på film vil Cinemateket, Kosmorama, Trøndelag senter for samtidskunst og NTNU vise en mangfoldig filmkultur og filmhistorie, et vidt spenn fra filmhistoriske klassikere til nyskapende kortfilmer og det aller ferskeste fra Bollywood, verdens største filmindustri.
Den 5.oktober holdes et symposium på Dokkhuset i Trondheim
Symposiet India på film vil sette fokus på forskjellige sjangre innen den indiske filmen, samt hvordan India og indisk kultur blir fremstilt på film. Et mangfold av inviterte innledere fra akademia og filmbransjen vil diskutere indisk populærfilm, uavhengig film, dokumentarfilm og eksperimentell film, i tillegg til samtidens indiske diaspora.Symposiet India på film vil sette fokus på forskjellige sjangre innen den indiske filmen, samt hvordan India og indisk kultur blir fremstilt på film. Et mangfold av inviterte innledere fra akademia og filmbransjen vil diskutere indisk populærfilm, uavhengig film, dokumentarfilm og eksperimentell film, i tillegg til samtidens indiske diaspora.

Se fullt program : http://www.ntnu.no/india2011/india-pa-film


Mere samtidskunst fra og om India blir også presentert ved Kunstakademiet i Trondheim , Fakultetet for arkitektur og billedkunst


Prosjektet i Trondheim er støttet av:

 india2011.jpg                                  logo_web_oca.jpg                                    logo_fritt_ord_till_web.jpg