6_resonances_jpg_banner.jpg
Utstillinger
og events

  1. Utstillinger
FILM &FOTOGRAFI
KAJA H. LEIJON
18.03.2011–10.04.2011

  • resonances.jpg
  • screening2.jpg
  • kaja_film.jpg

Velkommen til utstillingsåpning fredag 18.mars kl. 19.00!

I Kaja Leijon sine prosjekter utforskes overgangen mellom forestillinger og virkelighet. Et gjentagende element er undersøkelse av karakterenes innlevelsesevne og deres forhold til fiksjon. Kunstneren behandler film-mediets evne til å skape forestillinger om virkeligheten, og hvordan de er med oss når vi ser og tolker verden.
 
Kaja Leijon er utdannet ved Statens Kunstakdemi og ved CalArts i USA. Hun har utmerket seg med flere narrative filmverk som er vist både i kunst- og film sammenheng. Hun har tidligere hatt separatutstillinger på Akershus Kunstsenter og UKS, og deltatt på en rekke gruppeutstillinger. Nylig deltok hun på utstillingen ‘Monitoring’ i Kassel, og er med på årets Videonale i Bonn.
 
På Trøndelag Senter for Samtidskunst vil Leijon vise ‘Screening’, et nytt filmprosjekt som benytter en ikke-narrativ og fragmentert struktur. Verket settes i relasjon til den narrative filmen ‘Resonances’(2010). Handlingen i ‘Resonances’ utspiller seg i løpet av en varm sommerdag, hvor en ung kvinne samler lyder i skogen. 

www.kajaleijon.com

Utstillingen er støttet av Statens utstillingsstipend og Norsk Kulturråd

Information in English