majanilsen_webben.jpgposter_bilde_banner.jpg
Utstillinger
og events

  1. Utstillinger
"Unfluid were the waves"
Maja Nilsen
08.01.2010–31.01.2010

Velkommen til åpning fredag 8.januar kl.19.00
 
Trøndelag senter for samtidskunst er stolte av å kunne starte utstillingsåret 2010 med å presentere nye verk av den unge kunstneren Maja Nilsen.
 
En nordlandbåt som blir til et urtidsskjelett, dyr som interagerer med mennesker, og en skjult kjærlighetserklæring er alle deler i dette prosjekt som handler om utveksling av brev, følelser og tilstander.
Utstillingen består  av 12 sort hvite figurative collager i lysbokser
og en hengende lyssatt skulptur,  som fyller rommet i Fjordgata 11
i perioden 8.01-31.01 .
Tittelen på serien med collager "Zoo, or Letters Not About Love (Still Images from a Film Never Made, Letters to a Person Who Never Existed, Words About Feelings Never Felt)" refererer til en bok fra 1923, skrevet av den russiske forfatteren og formalisten Viktor Shklovsky : Zoo eller Letters Not About Love. Brev som ikke handler om kjærlighet.
Boken er skrevet i formen av en brevutveksling mellom to f.d. elskende og handler om en man som får lov å skrive til en kvinne ved navn Alya, under forutsetting at han ikke skriver om sin kjærlighet til henne. Under korrespondansen gjør mannen observasjoner om kunst, litteratur og det russiske samfunnet, observasjoner som alle under overflaten egentlig handler om kjærlighet.  Mannen som skriver og kvinnen Alya, var i virkeligheten Shklovsky og den russiske forfatterinnen Elsa Triolet.
Utstillingen kan sees som en visualisering av deler av bokens innhold, men også som frittstående fortellinger,eller fortsettelser på deler av teksten, og publikum inviteres til å ta del av en mangefasettert billedverden der det gis rom for mange tolkninger.
 
I forbindelse med åpningen publiseres en tekst om utstillingen og Maja Nilsens kunstnerskap, forfattet av  Wojciech Olejnik og oversatt til norsk av Christopher Slind Nicholson. 
 
Maja Nilsen er fødd i Klæbu 1978 og har sin utdanning fra Kunstakademiet i Trondheim 2000-2005
Hun bor og arbeider i Berlin og Trondheim
 
http://www.majanilsen.com

Information in English


VEDLEGG
  1. unfluid_were_the_waves.htm