monster_web.jpg
Utstillinger
og events

  1. Utstillinger
Monstrous Little Women – live video performance
Kjersti Sundland & Anne Bang-Steinsvik
06.03.2010–06.03.2010

  • monstrous_little_women_1.jpg
  • _monstrous_little_2.jpg
  • ute.jpg

Kvinnelig ondskap i skrekkfilm
”Monstrous Little women” er en live video forestilling hvor kvinnelige stereotyper undersøkes med intensjon om å følge dem bokstavelig talt rett til helvete. Forestillingen undersøker representasjon av ”det onde” i kvinnelige roller i horrorsjangeren.
I forestillingen er et utvalg av klipp fra skrekkfilmer klippet, redigert og satt sammen i kategorier som alle berører hverandre og har liknende fremstillinger. Resultatet er en improvisatorisk live video fremførelse, styrt ved hjelp av et video- og lyd-avviklingssystem til tre store projeksjonsflater. Dialog og filmklipp samples, scrathces og synkroniseres med hverandre, inspirert av og til utvalgte låter fra samtidskomponistene Maja Ratke og Hild Sofie Tafjords plate “Syklubb fra hælvete”
En ny og redigert utgave av MLW med nytt avviklingssystem for en mer intuitiv improvisasjon vises ved The Black Cube 6. mars 2010 kl.19.00
Avvilklingssystemet er laget av Trollmannen fra OZ, Eirik Sælen Jørstad.
Forestillingen vil være en del av et program med debatter og foredrag i samarbeid med Gender Now (KIT) 
i forbindelse med kvinnedagen. 

Kunstnerduoen Undersentralen, bestående av Kjersti Sundland og Anne Bang-Steinsvik, har tidligere fremført forestillingen ved Netmage live Media festival i Bologna (netmage.it), Unge Kunstnernes Samfunn i Oslo og Landmark, Bergen Kunsthall.

Information in English