shuffle_banner.jpg
Utstillinger
og events

  1. Utstillinger
SHUFFLE
ATLE HYNNE
11.06.2010–11.07.2010

  • shuffle_galleri.jpg

Nye verk av Atle Hynne. Bildet viser et utsnitt av tittelverket "Shuffle" (2010)  
For mer info : http://www.atlehynne.com

Velkommen til utstillingsåpning fredag 11.juni kl. 19.00

Atle Hynne’s maleri tar utgangspunkt i enkle former og mønstre. Arbeidene hans er gjort i be­arbeidet og malt styrofoam og isopor.  
Hynne ønsker å tydeliggjøre ideen om maleriet som objekt ved å forsterke de skulpturelle kvalitetene ved maleriet. Arbeidene består ofte av moduler/byggeklosser som enkelt tas fra hverandre, for så å eventuelt bygges opp igjen i en ny konstellasjon. Det er en leken, men formmessig strenghet i arbeidene som like gjerne refererer til minimalismen, konstruktivismen som til popkunsten.
 
Dikotomien mellom det strenge monumentale og lekne temporære er selve grunntanken i installasjo­nene. Når Hynne trekker inn kjente mønstre og design som Burberry, Marimekko o.l., og blander disse med abstrakte former, er det ofte for å tydeliggjøre en referansemessig vilkårlighet, i følge (i forhold til ham selv), samt å signalisere at hans arbeider handler mer om å bygge, med utgangspunkt i det som er rundt oss, enn hva som bygges. Denne leken og uhøytidelige omgang med referanser blir Atle Hynnes måte å agere på i en stadig ekspanderende visuell verden.
 
Ved Trøndelag Senter for Samtidskunst vil Atle Hynne vise arbeidet “Shuffle”. Dette er et veggarbeid som består av ca 100 plater i bearbeidet og malt styrofoam (størrelse: 300x500x55 cm).

English version