linn.jpg
Utstillinger
og events

  1. Utstillinger
The Black Cube : Sun Road Track Zero 1 2 3 4ever
LYDKUNST AV LINN HALVORSRØD
15.01.2010–31.01.2010

Linn Halvorsrød er tilbake fra lydopptak i Amazonas og gjester The Black Cube i perioden 15.01-31.01.10 med en ny versjon av sitt prosessuelle, pågående lydkunstverk Sun Road Track Zero 1,2,3,4ever
Et verk der forbindelsen mellom kunstnerens musikalske erfaringsbakgrunn og visuell estetikk spiller en sentral rolle.
Dette arbeidet kan sees på som Halvorsrøds hovedarbeide de siste 2 årene. Det består av 20 lyder som blir spilt av på hver sin diskmann som igjen er koblet til hver sin høyttaler. Lydene er til enhver tid favoritter fra kunstnerens arkiv av feltopptak hun har samlet de siste 10 årene. 
Høyttalerne er alt fra gitarforsterker, hyperdirektive, monitor og datahøyttalere.  Lydene går i loop og på grunn av at lydene har forskjellig lengde og forskjellig lengde på stillheten imellom hver gjentakelse skapes en komposisjon i evig forandring. Selve rommet utgjør en viktig del av verket, og kunstneren bruker  tident i oppriggingsperioden på å skape en harmonisk og dynamisk komposisjon i forhold til rommet arbeidet skal vises i. Verket har har tidligere blitt vist i forskjellige versjoner ved Galleri 21:24, UKS og på Atelier Nord i Oslo, ved Museet for samtidskunst i Roskilde, Danmark, men det er altså en helt ny versjon som nå møter publikum i The Black Cube.
Kunstneren er spesielt betatt av ideen om en endeløs komposisjon, som også tittelen antyder - uten slutt. 
Det endeløse arkivets iboende motsetninger – kontrolltap og dekomposisjon.

Linn Halvorsrød tok sin mastereksamen ved KIT Mai 2009. 
og var en av studentene ved Nordic Sound Art http://www2.nordicsoundart.com/ 
- et samarbeid mellom Kunstakademiene I København,Malmø, Oslo og Trondheim. 

Mer lyd: http://www.myspace.com/sunroad

Mer Linn : http://www.linnhalvorsrod.info/


English