tssk1_ba.jpg
Utstillinger
og events

  1. Utstillinger
TRØNDELAGSUTSTILLINGEN 2009
06.09.2009–27.09.2009

Foto: Grethe Britt Fredriksen

Trøndelagsutstillingen er en årlig landsdelsutstilling for billedkunst. Utstillingen arrangeres av Trøndelag Bildende Kunstnere (TBK) og administreres av Trøndelag Senter for Samtidskunst (TSSK). Utstillingen har som målsetting  å presentere på bredest mulig måte det som skjer innen billedkunstfeltet i regionen.
 
Trøndelagsutstillingen blir arrangert som en juryert kollektivutstilling med fri innsendelse av kunstnere med tilknytning til Trøndelag. Trøndelagsutstillingen gikk i 2008 over til 2-trinns juryering. 1. trinns juryering med dokumentasjon og 2. trinns juryering med originalarbeider. Juryen består av tre kunstnere som velges for 2 år på TBKS årsmøte. Jury for 2009 er Solrun Rones, Vigdis Haugtrø og Anne Helga Henning. Trøndelagsutstillingen 2009 åpner søndag 6. september med visningssteder Trøndelag Senter for Samtidkunst og kulturbunker DORA. Utstillingen skal etter visning i Trondheim "vandre" til Steinkjer.
  
I Norge finnes det 5 landsdelsutstillinger med ulik oppbygning og struktur; Sørlandsutstillingen; Østlandsutstillingen, Vestlandsutstillingen, Nordnorsken og Trøndelagsutstillingen.
 

Ler mer om Trøndelagsutstillingen