Besøk TSSK +

Åpent
Onsdag – fredag 12.00 – 17.00
Lørdag – søndag 12.00 – 16.00

Adresse og kart ›

19. april 2018Ledig stilling: Utstillingsprodusent i 100 %

Trøndelag senter for samtidskunst søker en dyktig og faglig sterk kollega som utstillingsprodusent i 100% stilling, for ett års engasjement med mulighet for forlengelse. Utstillingsprodusenten vil ha hovedansvar for galleriutstillinger, publikumsarrangementer og den årlige juryerte Trøndelagsutstillingen.

Søknadsfrist 7. mai 2018

Trøndelag senter for samtidskunst (TSSK) er et viktig visningssted for samtidskunst og et regionalt fagsenter for kunst i offentlige rom, etablert i Trondheim 1976. Kunstsenteret er eid av de regionale kunstnerorganisasjonene Trøndelag Bildende Kunstnere og Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge, og er medlem av Landsforeningen Kunstsentrene i Norge (http://kunstsentrene.no).

TSSK formidler utstillinger av høy kunstnerisk kvalitet og presenterer kunstnerskap og nye produksjoner innen billedkunst og kunsthåndverk. TSSK produserer mellom 8 – 10 utstillinger pr. år, som delvis velges på grunnlag av innsendte søknader/open call, invitasjon eller kuratorsamarbeid. Kunstsenteret programmerer også en rekke faglige publikumsarrangementer som del av formidlingsarbeidet knyttet til hvert utstillingsprosjekt.

Som utstillingsprodusent vil du utgjøre en viktig del av vårt team/stab som pr. i dag består av daglig leder og kunstformidler, som deler faglige og administrative oppgaver. Du skal i samarbeid med oss videreutvikle og gjennomføre vårt kunstfaglige program som en regional kunstnerstyrt formidlingsinstitusjon.

Vi ønsker en fagperson med produksjonserfaring fra kunstfeltet, som evner å planlegge utstillinger og annen programaktivitet med høy kvalitet. Gode formidlingsevner både skriftlig og muntlig er viktig sammen med god oversikt over kunstfeltet nasjonalt og regionalt.

Du bør ha evne til å jobbe med prosjekter i tråd med gjeldende budsjetter. Samt god kunnskap og erfaring med søknadsskriving.

Den som engasjeres får mulighet til å gjøre seg kjent med lokalt og regionalt kunstliv og arbeide med kunstsenterets mange ulike aktiviteter.

 

Stillingstittel: Utstillingsprodusent

Varighet: Ett år, med mulighet for forlengelse.

Lønn: Stillingen lønnes i lønnstrinn 55.

Tiltredelse: Snarest.

Søknadsfrist 7. mai 2018 (Intervju er planlagt gjennomført uke 20)

 

Nærmere opplysninger om stillingen kan fås hos daglig leder Randi Martine Brockmann, mobil 932 29 629.

Søknad med CV og referanser sendes via epost til: randi@samtidskunst.no

 

Trøndelag senter for samtidskunst

Fjordgata 11, 7010 Trondheim

www.samtidskunst.no

26. april 2018Åpning Bakketun & Norum kl. 19

Velkommen til åpning av utstillingen Baklengs i okularet av kunstnerduoen Bakketun & Norum Welcome to the opening of the exhibition Baklengs i okularet by the artist duo Bakketun & Norum

Thursday 26 april at 19.00

Her viser Bakketun & Norum en flerdimensjonal installasjon. I installasjonen inngår blant annet maleri med audio, krystalliserte kjemikalier, optiske elementer og video.

Bakketun & Norum (Andrea Bakketun og Christian Tony Norum) har arbeidet som en kunstnerduo ved siden av sine egne praksiser siden 2012. Deres samarbeid danner et tredje uttrykk, der to vidtfavnende kunstnerskap kommer sammen og kolliderer på simultant vis.

Les mer / Read more

 

Bakketun&Norum – Det ser ut som en dame i himmelen

 

30. april 2018Foredrag prof. Holger Bech Nielsen kl. 18

I forbindelse med Bakketun & Norums utstilling «Baklengs inn i okularet», inviterer vi til et foredrag med den kjente og karismatiske danske fysikeren og professor emeritus Holger Bech Nielsen.

Mandag 30. april kl. 18.00

Holger Bech Nielsen er professor i teoretisk høyenergifysikk, som er forskning i universets grunnleggende naturlover, struktur og oppbygning. Bech Nielsen vil snakke om universet, fysikk, hvordan det hele henger sammen – ja, kort sagt teorien om allting. Samtidig får publikum se Bakketun & Norums (Andrea Bakketun og Christian Tony Norum) utstilling, som består av både maleri med lyd, krystalliserte kjemikalier, video og optiske elementer.

Nielsen er Danmarks mest populære standup-fysiker!

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.

Se også facebook-event

 

 

 

 

03. mai 2018Litterært kollektiv: Sjarmerende sjikane? kl. 19.00

Hvordan brukes egentlig språk ubevisst og bevisst til å tydeliggjøre eller utydeliggjøre maktrelasjoner mellom individ, samt for å fordekke ubehagelig oppførsel eller til og med seksuell trakassering?

Vi stilte Ellen Andenæs, førsteamanuensis i anvendt språkvitenskap ved NTNU, Stine H. Bang Svendsen, førsteamanuensis i pedagogikk ved NTNU, og Per Esben Myren-Svelstad, førsteamanuensis i norsk litteraturvitenskap ved Nord universitet, dette spørsmålet.

Gjennom innlegg ved Andenæs og Bang Svendsen vil problematikk tilknytta språkbruk, kjønn, interaksjon og kontekst belyses, før panelet samles til en avsluttende samtale om språk- og maktbruk. Hva har vi lært av #metoo? Hvilke steker må vi tåle, og hvorfor er det som oppfattes som OK for noen problematisk for andre?

Dørene åpner 18.30, med arrangementsstart kl. 19.00. Det vil bli salg av drikkevarer.

Billetter til arrangementet kjøpes her: https://tikkio.com/tickets/5230-sjarmerende-sjikane-om-sprakets-evne-til-a-tilslore-avslore-og-forfore

– – –
Litterært Kollektiv er en frivillig organisasjon som fremmer litteratur og kultur i Trondheim. Arrangementet er en del av Litterært Kollektivs arrangementsrekke «Litteratur +», hvor litteratur utforskes i relasjon til andre tema, disipliner og kunstformer.

Arrangementet støttes av Fritt Ord, Trondheim kommune og Trøndelag senter for samtidskunst