Besøk TSSK +

Åpent
Onsdag – fredag 12.00 – 17.00
Lørdag – søndag 12.00 – 16.00

Adresse og kart ›

06. mars 2020Utstillingsåpning HC Gilje «mellomrom» | Performance Radian Live kl. 18.00

Velkommen til åpningen av Mellomrom fredag 6. mars:

18.00: Utstillingsåpning

18.30: Performance Radiant Live

I «Mellomrom» presenterer HC Gilje to installasjoner, blant annet «Radiant». Med en sterk laserstråle og fosforiserende maling er HC Giljes installasjon «RadiantW et midlertidig maleri av lys i storformat. HC Gilje sender mønster av hvite laserstråler gjennom gallerirommet for å skape avtrykk på en veggflate med fosforiserende maling. Gilje tar her utgangspunkt i forholdet mellom lyspunktets flyktige bevegelser og malingsflatens evne til å absorbere og avgi lys. I reaksjonen på laserlyset avgir den malte veggflaten et grønt skimmer fra de lagvis lasermalte linjene. Det utvikler seg til et glødende grønt maleri ettersom sporene av lyset gradvis viskes ut, mens nye laserstråler kontinuerlig overskriver med nye linjer og former.

«Mellomrom» er en del av Meta.Morf X – Digital Wild: Trondheim internasjonale biennale for kunst og teknologi (5.mars-3.mai 2020).

På utstillingsåpningen vil HC Gilje fremføre en live performance Radiant Live. Denne presenterte Gilje første gang på Amsterdamfestivalen Sonic Acts i 2019 og nå i februar på Inversia festivalen 2020 i Murmansk, med ekstra lydprogrammering av David Kiers.  Les mer om utstillingen