Besøk TSSK +

Åpent
Onsdag – fredag 12.00 – 17.00
Lørdag – søndag 12.00 – 16.00

Adresse og kart ›

11. juni 2019Søk Regionale prosjektmidler for visuell kunst – søkefrist 30. august!

DIGITAL SØKNADSPORTAL åpner i midten av juni og er tilgjengelig her.
SØKNADSFRIST 30. august 2019!

Her https://soknad.kunstsentrene.no kan du søke Regionale Prosjektmidler for Visuell Kunst (tidligere Statens Utstillingsstipend) fra Kunstsentrene i Norge.

Formålet med denne ordningen er å gi profesjonelle kunstnere i det visuelle kunstfeltet bedre vilkår i arbeidet med utstillinger og andre formidlingsprosjekter. Videre skal ordningen bidra til å heve kvaliteten og styrke profesjonaliteten i offentlig visning av kunst i kommuner og fylker i hele landet.

Søknadsfristen er 30. august 2019 klokken 13.00.

Mer info finner du her:

https://kunstsentrene.no/regionale-prosjektmidler-for-visuell-kunst/

Søknadsportalen finner du her:

https://www.kunstsentrene.no/regionale-prosjektmidler-for-visuell-kunst/

11. september 2019«Kunst i offentlige rom (fra A til Å)» Sted: Kimen kulturhus, Stjørdal

Trøndelag senter for samtidskunst inviterer i samarbeid med Trøndelag fylke og Trondheim kommune til en seminarrekke om kunst i offentlige rom i regionen.  

Seminarene henvender seg i til kommunene i regionen og andre aktører i feltet som kunstnere, kuratorer, kunstkonsulenter, arkitekter og private utbyggere og næringsliv.

«Kunst i offentlige rom (fra A til Å)» 

Når: 11. september kl. 10.00 – 15.00 | Sted: Kimen kulturhus, Stjørdal.

Det første seminaret gjennomføres i samarbeid med Stjørdal kommune. Konferansen skal gi en helhetlig innføring i feltet og vise til de muligheter og utfordringer det er i arbeidet med kunst i offentligheten – være seg i bygg, uterom eller i stedsutvikling. Vi vil belyse forhold som angår drift, forvaltning, produksjon og formidling fra foredragsholdere med inngående kjennskap til og erfaring fra feltet. Samt gi praktiske eksempler på hvordan et utsmykkingsprosjekt kan initieres, planlegges og gjennomføres.

Utfyllende program og praktisk informasjon for dagen kommer snart! 

PÅMELDINGSKJEMA FINNER DU HER!

——————————————————————————————————————————————-

Neste seminar «Kunst, kulturarv og byutvikling» skjer i Levanger i november! 

Les mer om dette seminaret og vårt arbeid som kompetansesenter for Kunst i offentlige rom i Trøndelag. 

——————————————————————————————————————————————-

 

13. september 2019Kulturnatt Trondheim 2019 – Kveldsåpen utstilling og omvisninger kl. 21.00

Kulturnatt Trondheim 2019
Fredag 13. september kl. 17.00 – 21.00

Kulturnatt er Trondheims største endagsfestival! En unik opplevelse for hele familien, hvor du får oppleve smakebiter fra Trondheims rike kulturliv på kjente og ukjente arenaer. Kulturnatt Trondheim gjennomføres for syvende året på rad i 2019, og blir arrangert i regi av Midtbyen Management.

Kveldsåpen utstilling til kl. 21.00
Denne fredagen holder Trøndelag senter for samtidskunst kveldsåpent frem til klokka 21.00 slik at det er mulig å besøke utstillingen til Maiken Stene under Kulturnatta. Er du nysgjerrig på noe i utstillingen? Bli med på drop-in-omvisninger, eller slå av en prat med vår kunstformidler og spør om noe du lurer på. Gratis inngang. Passer for alle i alle aldere!

Les mer om Kulturnatt og programmet for kvelden her

19. september 2019Kunstløype // Charlotte Rostad (Dropsfabrikken) & Maiken Stene (TSSK)

Kunstløypa // 19. september kl. 19 – 20.30

Charlotte Rostad (Dropsfabrikken) & Maiken Stene (Trøndelag senter for samtidskunst)

Bli bedre kjent med kunsten i Trondheim! Kunstløypa er et gratis arrangement der vi i løpet av en time rusler mellom to ulike kunstutstillinger i Trondheim og får omvisninger i begge utstillingene av dyktige kunstformidlere.

Vi begynner i Dropsfabrikken kl. 19:00 der vi undersøker Charlotte Rostads tegninger i utstillingen «Narrativ feilslutning» (15.08-22.09). Tegningene baserer seg på ulike billedarkiv der motivene hentes fra både personlige fotografier og funnet materiale.

Deretter går vi til Trøndelag senter for samtidskunst i Fjordgata for å oppleve Maiken Stenes utstilling «Via norske fjell» (29.08-06.10). Her presenterer hun store malerier og kunstinstallasjoner som på uvanlig vis utforsker naturopplevelse og hvordan det nasjonalromantiske landskapsmaleriet har formet ideen om den norske naturen i dag.

Dette blir en knallfin kunstopplevelse! Det er bare å møte opp!

Her er link til arrangementet på Facebook