Besøk TSSK +

Åpent
Onsdag – fredag 12.00 – 17.00
Lørdag – søndag 12.00 – 16.00

Adresse og kart ›

13. august 2020Covid-19 – Informasjon til besøkende

Viktige info i forbindelse med ditt besøk:

I tråd med myndighetenes retningslinjer om smittevern har vi innført tiltak for å ta vare på besøkende og medarbeidere.

 • På alle våre arrangementer har vi begrenset antall deltakere. Vi oppfordrer publikum til å holde én meters avstand til hverandre.
 • Vi har dispensere med hånddesinfeksjon satt frem ved inngangen og i våre lokaler. Vi oppfordrer alle besøkende til hyppig bruk av disse.
 • Vi utfører hyppig rengjøring av toaletter og berøringspunkter.
 • Er du i karantene, har feber og/eller symptomer på forkjølelse, ber vi om at du holder deg hjemme.

Regler for smittevern ved arrangementer:

 • For at publikum skal kunne holde minst én meters avstand begrenser vi antallet personer i utstillingen.
 • Vi noterer navn og kontaktinformasjon til alle besøkende. Denne informasjonen vil bli oppbevart på en ansvarlig måte og slettes etter 10 dager. Informasjonen vil utelukkende bli brukt i tilfelle det viser seg i etterkant at en av gjestene er smittet med covid-19.
 • Vi følger myndighetenes anbefalinger til enhver tid

ENGLISH

COVID-19: Advice for visitor:

 • We want to make your visit to Trøndelag Centre for Contemporary Art as safe as possible and help limit the spread of Covid-19.
 • We kindly ask that all visitors maintain safe social distances during their entire visit.
 • Please wash and sanitize hands frequently during your visit. Hand-sanitizing stations will be available throughout our facilities.
 • To ensure safe social distancing, we have limited the number of visitors allowed inside the gallery at any one time.

22. september 2020Tildeling av BKH produksjonsstipend 2020

(f.v.) Reidun Synnøve Gravelseter, Veslemøy Lilleengen, Matilde Westavik Gausdad, Martin Stråhle

Trøndelag senter for samtidskunst har gleden av å annonsere mottakerne av BKH produksjonsstipend for 2020. De fire kunstnerne er Martin Stråhle, Reidun Synnøve Gravelseter, Matilde Westavik Gaustad og Veslemøy Lilleengen. De mottar 25.000 kroner hver i stipend.

Stipendene går til profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere med Trøndelag som bo- og arbeidssted, og tildeles på bakgrunn av søknad. Stipendene er muliggjort gjennom Bildende Kunstneres Hjelpefonds (BKH) ordning «Delegerte midler» der formålet er å styrke det regionale kunstfeltet i tilknytning til landets 15 kunstsentre.

Som kunstnerstyrt formidlingsinstitusjon er Trøndelag senter for samtidskunst opptatt av å støtte opp om arbeidsvilkårene og økonomien til kunstnere som bor og virker i Trøndelag. Midlene fra BKH går uavkortet til stipendutdeling og bidrar i arbeidet TSSK gjør for å stimulere og styrke det profesjonelle kunst- og kunstnermiljøet i vår region. BKH sine retningslinjer ligger til grunn for innstillingene, og er godkjent av styret i TSSK. Den eksterne juryen er oppnevnt av styret, og har i år bestått av Billedkunstner Randi Nygård (Oslo) og kunsthåndverker Ahmed Umar (Oslo). TSSK mottok i år 36 søknader.

Juryens begrunnelse for tildelingene:  

Juryen har valgt å tildele produksjonsstipendene til fire kunstnere. Alle viser god formsans, de jobber med en undersøkende åpenhet og har alle god refleksjon rundt sine prosjekter. Prosjektene spenner fra undersøkelser rundt maleriets materialitet, til forholdet mellom vann og foto, emosjoner og emulsjoner, og fra store, vevde og mørke tekstilers møte med rom og møbler til feministisk bruk av potteblått. På grunn av jevngode søknader har juryen valgt å tildele 25.000 kroner til hver av stipendmottakerne.

 

Martin Stråhle (f. 1987) har en mastergrad fra Kunsthøyskolen i Bergen og en bachelorgrad fra Kunstakademiet i Trondheim. Han skal ha separatutstilling ved LNM i Oslo og Kraft i Bergen i Juryen ble fascinert av hans undersøkelser på ulike naturlige materialer uført med en monotypi-teknikk hvor han bruker sin egen kropp til å trykke. Hans spill med tegn og språk i tegning er også noe vi gleder oss til å se mer av i fremtiden.

Reidun Synnøve Gravelseter (f. 1983) har en master grad fra Kunstakademiet i Trondheim. Hun jobber med fotografi og vannets evne til å skape liv på fotografisk papir gjennom tørking og oppløsning. Hun viser en fin og poetisk innsikt i materialets uttrykkspotensial og hun har en svært god romlig presentasjons-evne, trass materialenes små størrelser.

Matilde Westavik Gaustad (f. 1987) har en Master of Fine Art fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun jobber for tiden med en kommende soloutstilling på Vold Visningsrom og en gruppeutstilling ved Trondheim Kunsthall. Med sine myke og bølgete, men også faste og geometriske tekstiler går Gaustad i dialog med rommene hun stiller ut i. Hennes tekstile verk tar tak i lokalene på vare og overraskende måter. De skaper både poetiske samspill og tydelige kontraster mot møbler, linjer og på vegger, i det de er både myke og stramme på samme tid.

Veslemøy Lillengen (f. 1975) har en master fra Kunstakademiet i Trondheim. Hun jobber med prosjektet «Norsk bauta», et feministisk og konseptuelt prosjekt hvor hun fremkaller potteblått (indigo) fra urinen til kvinnelige kunstnere i Trøndelag regionen. Bakgrunnen er de store ulikhetene mellom kvinner og menn i kunstfeltet. Hun farger ulltråder og silke til tekstilskulpturer og lager blå T-skjorter med kvinnenes navn på. Kunstneren har et lekent og sterkt engasjement til en viktig politisk tematikk.

Fotokreditering: Inga Skålnes – Hans Egede Scherer – David Kumlin

24. september 2020Billetter til utstillingsåpning | Annika Borg «punkt.kontinuum»

Hjertelig velkommen til åpning av Annika Borgs utstilling «punkt.kontinuum» på Trøndelag senter for samtidskunst torsdag 24. september kl. 18.00 – 21.00. Utstillingen står fra 24. september til 1. november. For å delta på utstillingsåpningen 24. september må du booke en gratisbillett på forhånd som fremvises i døra. Billetter finner du på Hoopla Bilettservice her

06. oktober 2020Vitforum: Annika Borg – omvisningsforedrag

Velkommen til VITFORUM på Trøndelag senter for samtidskunst, tirsdag 06. oktober kl. 18 – 20.

Annika Borg: «Kunstneriske transformasjoner: fra tall til bilde, form og lyd» er et omvisningsforedrag i henne nyåpnede separatutstilling «punkt.kontinuum» hos Trøndelag senter for samtidskunst.

Som et smitteverntiltak er vi nødt til å begrense antall personer i utstillingslokalet, og ber derfor alle om å reservere billett som fremvise ved inngangen. https://trdsamtidskunst.hoopla.no/sales/vitforum