10. august 2017Høstprogrammet er klart!

Høstens programfolder i ny fresh design kan lastes ned eller hentes på kunstsenteret fra og med 15. august og vil også bli lagt ut på byens kafeer, museer, gallerier, bibliotek osv.

Last ned programmet her/Download the program

booklet halfyear_cover

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design: SMØR Press

20. oktober 2017Søk om utstillingsplass for 2019 / Open Call

Trøndelag Senter for Samtidskunst tar imot søknader om utstillingsplass for 2019.

Søknadsfrist er 4. januar 2018. Mer informasjon kommer. Søkeportalen åpner 1. november.

The applications deadline for exhibitions in 2019 is January 4th 2018. Online application portal opens November 1st.

Les mer / Read more

 

04. november 2017Talking Materials – Tekstilenes tale kl. 13

Lørdag 4. november kl. 13 ønsker Trøndelag Senter for Samtidskunst velkommen til samtale mellom tekstilkunstnerne Anne Biringvad, Line Solberg Dolmen og kunstkritiker og skribent Lars Elton.

Arrangementet inngår i Norske Tekstilkunstnernes (NTK) 40-årsjubileum og er del av den nasjonale satsning SOFT moments. Kunstner og kunstformidler ved SOFT galleri i Oslo, John Raustein, innleder arrangement med en kort introduksjon om NTK og jubileumsboken ”Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger” (2017).

Lars Elton modererer samtalen hvor hovedfokus er tekstilfagets posisjon, og hvor tekstil og readymades som material i kunsten belyses gjennom et historisk, nåtid og politisk perspektiv. Anne Biringvad og Line Solberg Dolmen forteller med utgangspunkt i egen kunstnerpraksis hvor bruken av readymades er et sentralt element. Felles for begge kunstnerne er at de ofte gjør bruk av funnede objekter, men har en svært ulik tilnærming til hva slags typer av materialer de benytter, av industriell karakter eller av håndgjort og/eller hjemmetilvirket opprinnelse. Hvordan går de frem, hva bygger de ideen på og hvordan bygger prosjektene kunstnerne arbeider med, ulike assosiative rom og relasjonelle muligheter, er blant spørsmålene som stilles.

Biringvad og Dolmen er aktuelle i to nylig utgitte kunstpublikasjoner som handler om det tekstile materialet. Anne Biringvad presenterer i sin kunstnerbok ”Liturgi” (2017), et tredelt kunstprosjekt hun har arbeidet med de siste årene. Den første delen ble presentert som utstilling på Trøndelag Senter for Samtidskunst i juni 2013.

I boken ”Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger” (2017) presenteres Line Solberg Dolmens kunstnerskap i teksten ”Å bo og bli til”. Begge bøkene er til salgs på kunstsenteret.

Arrangementet er et samarbeid mellom Trøndelag Senter for Samtidskunst, Norske Tekstilkunstnere og SOFT moments, og finansiert gjennom SOFT moment.

Omslag NTK - Jubileumsbok