Besøk TSSK +

Åpent
Onsdag – fredag 12.00 – 17.00
Lørdag – søndag 12.00 – 16.00

Adresse og kart ›

18. januar 2019«Spilleregler og spillerom» samtale mellom Mikkel B.Tin og Edith Lundebrekke

Fredag 18. januar kl. 18.00 inviterer Trøndelag senter for samtidskunst til samtale mellom Mikkel B. Tin, filosof og professor i tradisjonskunst ved Universitetet i Sørøst-Norge og Edith Lundebrekke, kunsthåndverker og universitetslektor ved NTNU.

Et mønster representerer uendelige muligheter. I tradisjonskunsten finner vi ofte gjentatte grunnformer og mønstre, men hva er egentlig en tradisjon? Og hva skal til for at tradisjoner videreføres? Håndens skapende evne går som en rød tråd gjennom all kultur. Kroppen vår har iboende muligheter og begrensninger, og i kroppen bærer vi med oss en internalisert kunnskap som kommer til uttrykk i håndarbeidet. I denne samtalen møtes teori og praksis, teori om praksis og erfaringsbasert kunnskap om tradisjon, mønster og håndverk.

Moderator er Siri Skjerve, kunsthåndverker og prosjektleder for HUNGER.

Arrangementet er en del av det avsluttende publikumsprogrammet under siste helg av utstillingen HUNGER – Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling 2018.

/ ENGLISH /

Edith Lundebrekke, HUNGER artist and assistant professor at NTNU, will meet Mikkel B. Tin, philosopher and professor at USN, for a conversation about the use of patterns in traditional art and how patterns represent endless possibilities to explore and develope. What makes a tradition, and how are these traditions continued in contemporary art?

19. januar 2019«Du som dimensjonerer porene mine» opplesning av Margrethe Aas og fletting med Ingrid Becker

 

Lørdag 19. januar kl.14.00 inviterer vi til et møte med kunsthåndverker Ingrid Becker og forfatter Margrethe Aas.

Margrethe Aas debuterte i 2015 med diktsamlingen Vy. Kurator Toril Redalen har invitert hennes inn som observatør av utstillingen og prosjektet for å belyse HUNGER i tekstform.

Denne formiddagen vil Margrethe Aas lese fra sine tekster, mens Ingrid Becker vil demonstrere sin flettekunst i verkstedet.

Ingrid Becker er en av kunstnerne som deltar i utstillingen HUNGER. Som kunsthåndverker arbeider hun med tekstil og materialer man finner i naturen. Hun har gjort seg bemerket for sin kunnskap om håndverksteknikker og flettverk i materialer som bark, pil og siv.

www.ingridbecker.no

Arrangementet er en del av det avsluttende publikumsprogrammet under siste helg av utstillingen HUNGER – Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling 2018.

 

19. januar 2019Arbeidshelg med tekstilkunstner Anna Nordström

Helgen den 19. og 20. januar kl. 12 – 16 vil tekstilkunstner Anna Nordström ha et arbeidsopphold i utstillingens verkstedsdel.

Anna Nordström er en av kunstnerne som deltar i utstillingen HUNGER. Hun er bosatt i Stockholm og arbeider hovedsakelig med tekstile materialer. Gjennom store applikasjoner (quilt), lappeteppe og broderi fokuserer hun på det materialbaserte i relasjon til femininitet. Hun er en av grunnleggerne av det feministiske kollektivet Den Nya Kvinnogruppen.

Besøk gjerne hennes nettside: www.nnnrdstrm.com

Arbeidsoppholdet til Anna Nordström i utstillingens verkstedsdel er en del av det avsluttende publikumsprogrammet under siste helg av utstillingen.

HUNGER er Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling i 2018 og et samarbeidsprosjekt mellom Norske Kunsthåndverkere, Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge og Trøndelag senter for samtidskunst (TSSK). Kurator er kunsthåndverker Toril Redalen og prosjektleder for HUNGER er Siri Skjerve (NKM).

Prosjektet og utstillingen er støttet av: Nordisk Kulturfond, Norsk Kulturfond, Trondheim kommune, Trøndelag Fylkeskommune, Svenska Kulturfonden, Norske Kunsthåndverkere, Kulturfonden för Finland och Norge, Trøndelag senter for samtidskunst og Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge